Een nieuwe behandeling voor Laetitia

10-09-2024
Een nieuwe behandeling voor Laetitia

Laetitia heeft heel lang weinig hoop gehad en was ze gedemotiveerd geraakt, maar eindelijk heeft ze sinds kort weer een lichtpuntje en is er gelukkig weer een kleine glinstering in haar ogen zichtbaar. 

Ondanks alles ben ik Laetitia hoop blijven geven dat er echt ook een behandeling voor haar is dat voor haar werkt en waarmee de CRPS in remissie gaat, zodat ze haar leven terugkrijgt. Ik heb nooit opgegeven en naast de intensieve zorg ben ik alle jaren continu blijven zoeken naar behandelmogelijkheden die een positief effect op Laetitia d'r CRPS kunnen hebben. We weten uit ervaring van genoeg andere CRPS patiënten dat remissie mogelijk is (zelfs na jaren) en die gedachte is dus ook waar we ons aan vast zijn blijven houden. 

Door vast te houden aan hoop, begon Laetitia dit jaar voor het eerst weer een beetje over een toekomst te praten en begon ze zichzelf ook zo te zien als dat ze beter wordt.

En het lijkt alsof haar hoop is beantwoordt, want een paar maanden geleden zagen we een video van een lotgenoot die haar leven weer terug heeft gekregen na een nieuwe behandeling (dit bleek van een specialist te zijn wiens naam Laetitia al vaker voorbij had zien komen). Voor het eerst zag ik weer iets van hoop in Laetitia d'r gezicht komen en vroeg ze aan mij om contact met deze kliniek op te nemen. En als moederzijnde doe je alles wat er mogelijk is om je kind beter te krijgen. Dus het telefoontje naar deze kliniek volgde snel. Vervolgens moest ik alle medische papieren van Laetitia opsturen en na een paar weken zat Laetitia online in een uitgebreide intake met de specialist dr Crawford en twee andere medewerkers uit zijn team.

Tijdens de intake werd heel uitgebreid over het verloop van Laetitia d'r ziektebeeld gesproken. We kregen ook heel veel uitleg over de werking van het brein bij constante pijn en de gevolgen op het lichaam. Veel werd nog meer duidelijk en/ of gaf een gevoel van herkenning in wat Laetitia al jaren ervaart en moet doorstaan. Het gesprek voelde heel goed en heeft Laetitia en mij nieuwe hoop gegeven.
Tijdens het gesprek werd de mogelijkheid besproken of Laetitia in staat zou zijn om te reizen, zodat zij naar de kliniek kan komen voor intensieve behandeling. Dat is echter nu helaas niet mogelijk, omdat Laetitia zo ziek is en een reis haar lichamelijk teveel zal belasten met alle gevolgen vandien.

Uiteindelijk werd tijdens het gesprek een tussentijdse oplossing besproken en het volgende besloten. Voor nu is een behandelplan uitgewerkt, waardoor Laetitia vanuit huis met een deel van de behandeling kan starten, totdat ze lichamelijk de reis aankan. Zodra het mogelijk is, moet ze naar de kliniek voor intensievere behandeling en revalidatie om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Want naast de behandeling van de CRPS moet Laetitia ook weer leren lopen, want dat is al ruim 4 jaar geleden. 

Na het consult met de specialist zag ik na jaren voor het eerst weer een sprankel in haar ogen verschijnen. Het is namelijk zo dat bij deze behandeling veel gebruik wordt gemaakt van bepaalde lasers en wat blijkt... dezelfde laser is in het verleden weleens op Laetitia gebruikt, waar haar lichaam toen ook positief op reageerde. Maar op dat moment was het nog vrij onbekend. En het blijkt de eigenaar van deze kliniek is degene die deze lasers heeft ontwikkeld en een speciaal behandelprogramma voor mensen met CRPS heeft ontwikkeld. Dus dit is heel hoopgevend voor Laetitia en kan haar speld in de hooiberg zijn waar we al zo lang naar op zoek zijn. Laetitia is super enthousiast en ze kan niet wachten om te beginnen met de behandeling! Hier je meer lezen over wat de behandeling inhoudt.

Het is belangrijk dat Laetitia zo snel mogelijk met deze behandeling kan starten, zodat ze hopelijk snel verlichting van de pijn gaat ervaren en weer deel kan gaan nemen aan het leven en de verloren jaren van haar jeugd kan inhalen!

Opgeven is geen optie!
Omdat de zorg de laatste jaren voor Laetitia behoorlijk intensief is en er weinig tijd overblijft voor andere dingen, wil ik vragen of de mensen die Laetitia een warm hart toedragen ons alsjeblieft willen helpen.

Het is geweldig als je een donatie doet en daar is Laetitia je enorm dankbaar voor!
Maar meer hulp is nodig en gewenst om dit te realiseren en zoek ik 400 mensen die ieder 250 euro aan donaties binnen eigen kring voor Laetitia willen inzamelen. Middels een donatie inzameling voor Laetitia binnen je eigen netwerk en het benaderen van bekende ondernemers binnen je eigen netwerk voor sponsoring, worden snel alle beetjes samen veel.
Ook kan het starten van een actie zoals bijv. een flesseninzameling, een sponsorloop organiseren of zelf als sponsor voor Laetitia lopen, of iets binnen je sportclub of vereniging organiseren, een idee zijn waarmee geld kan worden ingezameld.
Maar Laetitia heeft wel jouw hulp hierbij nodig.

Wil je meehelpen, laat mij dat dan aub weten via het contactformulier, telefoonnummer, email of onze social media. Je krijgt dan je eigen persoonlijke donatieknop die je met iedereen kan delen voor jouw persoonlijke inzameling voor Hope for Laetitia.



Terug naar blog