Hoe gaat het met Laetitia?

09-09-2024
Hoe gaat het met Laetitia?

Het is een lange tijd stil geweest met nieuws over Laetitia. De reden daarvoor is dat de zorg voor Laetitia de laatste jaren zo intensief is, dat bijna nergens anders tijd voor is. Daarnaast was er helaas tot nu toe ook niet veel positiefs of nieuws te vertellen.

Ten opzichte van de vorige blog, is de laatste 2 jaar helaas niet veel aan de situatie van Laetitia veranderd. Laetitia heeft nog diverse behandelmethoden geprobeerd. Eén van die behandelingen was Pain reprocessing therapie, dat echter begin 2023 is gestopt. De pijn van Laetitia bleef te hoog, waardoor de therapeut niet verder kwam met behandeling. Laetitia is toen ook met nieuwe medicatie begonnen, maar dit had ook geen effect op de pijn. Wel zagen we verbetering in de verkleuring en de zwelling en kreeg Laetitia tijdelijk iets meer energie.
Daarna heeft Laetitia online enkele sessies NLP van "The Switch" gedaan en hypnotherapie en accupuntuur geprobeerd. Maar tot nu toe hebben al deze behandelmethoden helaas geen effect op de pijn van Laetitia gehad.

Inmiddels is Laetitia al ruim 3,5 jaar aan bed gekluisterd en zij kan nog steeds enkel op haar linkerzijde liggen. Een momentje in haar rolstoel is zeldzaam en dat kan zij de ene keer wel een beetje verdragen, maar de meeste dagen is dat zelfs te veel voor haar. Naar buiten gaan is ook nog steeds te pijnlijk vanwege de allodynia in haar benen en rug, omdat zij daardoor geen enkel zuchtje wind of trilling verdragen. Uiteindelijk is Laetitia, na veelvuldig verzoek bij de arts van mijn kant, nogmaals meerdere dagen in het ziekenhuis opgenomen geweest en door meerdere specialisten gezien, maar dat was weer een teleurstelling voor haar, omdat er wederom niets nieuws uitkwam.

Om onszelf zoveel mogelijk op het positieve te focussen en hoop te blijven houden zijn we de afgelopen jaren elke kleine vooruitgang die we zagen gaan opschrijven. Maar de harde werkelijkheid is dat de pijn en Allodynia nog steeds verschrikkelijk intens is, waardoor Laetitia dus nog steeds bijna 24/7 in bed ligt elke dag. De afgelopen jaren, maanden en dagen zijn aan haar voorbij gegaan en als ik daaraan denk, breekt mijn hart. Laetitia heeft zoveel gemist door deze ellendige ziekte.

Het is overduidelijk dat het belangrijk is dat Laetitia zsm behandeling krijgt dat positief effect heeft en ervoor kan zorgen dat de pijn omlaag gaat. Laetitia wil haar leven terug, plannen maken voor de toekomst en gewoon naar buiten kunnen, net als ieder ander. Ze wil niet nog twee jaar op deze manier leven, want zoals haar leven nu is, heeft geen levenskwaliteit. 

Maar... hopelijk komt daar snel verandering in, want na jaren heeft Laetitia eindelijk nieuw verworven hoop! 

Blijf ons volgen, want er volgt snel meer nieuws.



Terug naar blog